Що краще їсти та пити у спеку: поради черкащанам щодо м’яса, солодощів та напоїв

02 липня 2021, 09:46

В першу чергу дієтолог радить звернути увагу на свій питний режим влітку. Якщо в інші пори року доросла здорова людина мусить випивати близько 6-ти склянок води щодня, то в умовах спеки – близько 10 склянок на добу.

Які існують правила харчування під час літньої спеки, скільки води на добу треба пити, а про які продукти взагалі краще поки забути в ефірі «Сніданку з 1+1» розповіла лікар дієтолог, ендокринолог Наталія Самойленко.

Важливе правило літнього харчування – менше калорій, особливо солодощів. Основні прийоми їжі краще здійснювати у більш прохолодний час доби, наприклад, зранку. А ось у спеку варто вживати холодні і легкі страви, охолоджуватися за допомогою літніх супів, напоїв.

Раціон влітку має бути різноманітним. Проте, наприклад, білок під час спеки доцільніше отримувати не з м’яса, а з більш легких джерел: білого молодого сиру, риби. З раціону повністю слід виключити копчені, смажені страви, перероблене м’ясо.

Королевою літнього меню має стати зелень та рослинна їжа. Саме вона допомагає організму поновити запаси корисних мікроелементів, які втрачаються, коли ми пітніємо.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору