Як працює Центральний ринок Черкас, який відкрили в умовах карантину (фото)

06 травня 2020, 16:02

Центральний ринок Черкас поновив свою роботу, але торгувати дозволили лише продовольчими товарами. Про це кореспондентам Суспільного розповіла інспекторка ринку Ірина Семко.

Зазначимо, уряд дозволив відкрити продуктові ринки із 30 квітня за умови дотримання низки вимог.

Підприємиця Валентина Луценко разом із колегами перед відкриттям продезінфікувала робоче місце. Жінка торгує кондитерськими виробами. Планує дотримуватися усіх встановлених санітарних норм:

- Ми на свіжому повітрі працюємо, носитимемо маски все одно, повісимо плівку, навіть новий лінолеум взяли. Зробимо все дуже гарно. Засоби для дезинфекції в нас є. Мило рідке є, рушники.

Частина підприємців заздалегідь підготували робочі місця і почали торгувати 5 травня із 8-ї години.

Давно чекала на відкриття продовольчого ринку черкащанка Валентина Текменжи. За її словами, тут дешевше, аніж у магазинах.Центральний ринок Черкас відкрили для відвідувачів

Черкасець Віктор Іванов вважає, що потрібно давно було відчинити ринки.

- Давно потрібно було відкрити ринки. Їсти ж хочеться. Ви у супермаркет зайдіть. Вони там на рівному місці ціни підняли.

Центральний ринок Черкас відкрили для відвідувачів

Іншої думки дружина Віктора Іванова Таїсія.

- Я б ринки не відкривала. Все-таки люди сидять вдома. Не кожен може дістатися сюди. Тому це насторожує.

Вхід на Центральний ринок відкрили один, з вулиці Небесної сотні. Тут охоронці кожному покупцеві вимірюють температуру та перевіряють наявність масок та рукавичок. За словами інспектора з торгівлі Ірини Семко, один вхід на ринок дозволяє контролювати кількість людей та дотримання ними необхідних правил безпеки:

- На території ринку може знаходитися одночасно біля трьох тисяч осіб. В приміщенні критого ринку згідно з площею біля трьохсот осіб. Прохід із шести існуючих відкрито один.

Центральний ринок Черкас відкрили для відвідувачів

За словами Ірини Семко, відсьогодні на території Центрального ринку дозволено реалізовувати лише продовольчу продукцію:

- На відкритій території у нас працює тентове накриття. Ми розвісили плівку, зробили стенди такі, захисні екрани згідно до вимогами МОЗу. Відстань між продавцями – 3 метри. Станом на 5 травня працюють 43 торгівельні місця. В критому ринку коштом ринку обладнано 50.

На критому ринку обмежили кількість місць у зв'язку із вимогою стояти через 3 метри. 15 місць у нас під творог, 13 – під свинину, 7 – під яловичину і 16 місць під сало, зазначив директор критого ринку Віктор Трубієнко.

Щоденно буде проводитися фахівцями Дерпродспоживслужби перевірка санітарного стану ринку. Якщо будуть виявлені порушення, то будуть приписи і зачинення об'єкта, розповів головний спеціаліст черкаського міського управління держпродспоживслужби Дмитро Сірідченко.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору