У Південній Пальмірі змагалися на швидкісне поїдання борошняних виробів.
Про це інформує kp.ua.
З нагоди Дня Незалежності одеситів і приїжджих на Приморському бульварі пригощали українськими варениками. Любителі національної кухні і нагулявші апетит туристи змогли вдосталь насититися борошняною стравою. А самим голодним запропонували поїсти вареників на швидкість.
Кулінарний конкурс вже не перший рік влаштовують одеські організатори "Вишиванкового фестивалю". Цього разу тим, хто не проти наїстися досхочу, пообіцяли путівку на дводенний відпочинок в курортному селищі Затока. Охочих позмагатися за головний приз знайшлося чимало - спочатку майже сорок осіб подали заявки на конкурс. При цьому до харчового змагання допускали тільки повнолітніх і впевнених у своїх можливостях людей. Пізніше організатори шляхом випадкового жеребкування відібрали десяточку головних їдців, причому виявилося, що всі десятеро - чоловіки. Деякі не дочекалися оголошення результатів і пішли, а ведучий не упустив можливості пожартувати на цю тему.
- Що ж, інші, напевно, померли з голоду, - сказав він.
Конкурсантам з Чернігова, Чернівців, Харкова, Одеси та Черкас потрібно було з'їсти сорок вареників якомога швидше, обігнавши інших учасників трапези. Волонтери швидко накрили на стіл, розклавши термоконтейнери з варениками, сметану в пластикових коробках і прилади. Учасники зручно розмістилися, зняли фольгу з посуду і підготувалися до старту. Коли організатори включили секундомір, конкурсанти розслабили ремені на брюках і озброїлися виделками. Чоловіки блискавично поливали страву сметаною, встигаючи вмочати в піджарку і запивати з'їдене. А деякі, щоб швидше було, хапали вареники руками і цілком запихали в рот.
У "вареничної" чергував медик - на той випадок, якщо хтось не розрахує сили. Втім, не всі підхопили азарт змагань. Поки одні, що не пережовуючи, один за одним ковтали борошняні вироби, кілька молодих людей неспішно наколювали їх на вилку і спокійно смакували обід.
- Я прогулювався по бульвару і, встигнувши зголодніти за день, вирішив підкріпитися, - зізнався один з підприємливих учасників. - Що не доїв, друзі допомогли ... Не витрачатися ж на ресторан, коли тут така "шара"!
У підсумку найшвидшим їдцем визнали Володимира Гришка з Черкас. Володимир першим спустошив тарілку, доївши її вміст за 4 хвилини і 46 секунд. Молодий чоловік розповів, що сорок вареників - його особистий рекорд, так як до цього він міг з'їсти не більше двох десятків за один присід. Втім, Володимир зізнався, що не відмовився б від ще однієї порції - вже дуже йому припали до смаку конкурсні вареники.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram