
Фахівці Держпродспоживслужби перевірили 12 закладів освіти в Умані та виявили порушення в кожному з них. Перевірки проводили в рамках обласної програми реформування системи шкільного харчування.
Серед основних недоліків - неналежний облік учнів, які харчуються (крім пільгових категорій), недотримання сезонного меню, невиконання норм харчування у початкових класах, порушення у веденні документації (бракеражні журнали готових страв, обліку виконання норм харчування, журнал постачання харчових продуктів, меню-розклади).
У закладах освіти відсутні графіки видалення відходів, навчання персоналу, прибирання приміщень та обладнання, журнал підтвердження прибирання, записи щодо контролю за шкідниками, плани проведення ремонтних робіт.
У І кварталі 2025 року проведено 34 верифікації готових страв у закладах загальної середньої освіти в Умані та 36 – по Уманському району. Проаналізовано 58 примірних чотиритижневих сезонних меню для закладів загальної середньої освіти, з них погоджено 30. Виявлені також порушення гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, які розташовані в закладах освіти.
За результатами моніторингових відвідувань проведено бесіди з персоналом та надані рекомендації керівникам закладам.
За інформацією пресслужби ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram