
У зв’язку зі спекотною погодою, у Черкаському міському зоопарку скоригували раціон тварин. Нині він спрямований на охолодження організму та насичення його вітамінами.
Моркву, буряк, кабачки, ягоди подають у замороженому вигляді. Зокрема, ведмедів перевели на літнє меню першими - вони снідають бутербродами з повидлом і морозивом. Щоб урізноманітнити їхній побут, їжу ховають у вольєрах, і тварини, як у дикій природі, мають її «здобувати».
«Хижакам м’яса влітку даємо менше. Основний акцент - на вітаміни та мікроелементи. Білкову їжу тварини отримуватимуть у більшій кількості восени, під час підготовки до холодів», - пояснила завідувачка відділу ссавців Лідія Осадча.
Зазначимо, з початком літа в зоопарку з’явилося поповнення - народилися дитинчата у оленів, приматів та хижих птахів. Серед улюбленців відвідувачів - маленьке оленятко лані європейської на ім’я Фрезія.
За інформацією пресслужби Черкаської міськради
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram