У Черкасах розпочався сезон «солодких» пожеж

05 серпня 2016, 13:05
13876673_716981691773384_7224141898950128957_n

Фото зі сторінки Костянтина Проценка у Фейсбук.

Лише за останній тиждень  через неуважність господинь у Черкасах сталося 5 пожеж. Усі - на кухні, де черкащанки залишали на вогні варення. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив речник начальника УДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

За його словами, статистика свідчить, що загалом до 35% літніх пожеж виникає саме на кухні.

"Головним чином це пов’язано із кулінарною активністю господинь, які поспішають зробити солодкі запаси на зиму. Водночас сезон виготовлення джемів та варення додає роботи і рятувальникам. Причиною цього є особливості рецептури створення фруктово-десертних шедеврів в домашніх умовах. Наші жінки надзвичайно талановиті та завзяті, а саме тому дуже часто пораючись по господарству роблять одночасно багато важливих справ. Чи варто у такому випадку дивуватися, що про варення на вогні, їм часто доводиться нагадувати вже рятувальникам, яких помітивши або відчувши дим, на кулінарну дегустацію запрошують сусіди", - зазначає Костянтин Проценко.

13872748_716981388440081_2246437237317918868_n

Фото зі сторінки Костянтина Проценка у Фейсбук.

Саме за таким «солодким» сценарієм, коли господиня була зайнята іншими справами, або взагалі пішла з дому, і сталися останні п‘ять пожеж.

На щастя, завдяки пильності сусідів та оперативності рятувальників, усі вони не мали трагічних наслідків. Але матеріальних збитків уникнути не вдалося.

Коментарі

Вгору