Торік від неякісних продуктів в області постраждало понад півсотні осіб

24 лютого 2017, 15:42

Начальник управління Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Володимир Папач у виступі на семінарі про новітнє харчове законодавство України зокрема, повідомив про порушення санітарного законодавства в області, повідомляє Черкаський край.

— Реформування Держпродспоживслужби, яка повноцінно запрацювала лише з квітня минулого року, на жаль, негативно вплинуло на санітарно-епідеміологічну ситуацію в області, — переконаний Володимир Володимирович. — Значно зросла кількість харчових отруєнь, що безпосередньо пов’язано з суттєвими порушеннями стандартів виробництва. Так, торік загалом в Україні було зафіксовано 142 спалахи кишкових захворювань, пов’язаних зазвичай із закладами громадського харчування (позаторік, для порівняння, був виявлений 101 спалах), постраждало близько 3 тисяч осіб. В області було 7 таких випадків, 61 особа постраждала, зокрема 28 дітей.

Як показали перевірки, всі згадані випадки стали наслідками грубих порушень санітарного законодавства, про які ще кілька років тому спеціалісти й подумати не могли. Часто до проблем призводить банальне незнання працівниками елементарних правил та технологій, недотримання гігієни. Виробники, ресторатори, торгівці часто не усвідомлюють усієї можливої небезпеки від недотримання вимог законів, але потім несуть відповідальність.

Коментарі

Вгору