Незабаром у садочках Черкас впровадять нове меню, над яким тривалий час працювала робоча група із фахівців Держпродспоживслужби, Асоціації кулінарів України, технологів тощо.
Для того, щоб розібрати із кухарями ДНЗ складові нового меню та відпрацювати прийоми приготування нових страв для дітей, Департамент організував одноденний семінар-практикум з залученням провідних фахівців кулінарної галузі та смарттехнологій. Наприкінці практикуму кухарі отримали відповідні сертифікати.
- Переконана, що при комплексному підході й наполегливості нам вдасться принципово змінити харчування черкаських дошкільнят. Ми хочемо, щоб діти зранку з радістю збирались до садочків, бо там доброзичливі вихователі розкажуть їм щось нове, вони весело проведуть час із друзями та смачно й корисно поїдять, — підкреслила профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна.
Водночас чиновниця розповіла, що приготувати нові страви на старому обладнанні – неможливо. Якщо ж і вдасться — то для такої кількості дітей цей процес буде довготривалим. Через це міська влада робить акцент не тільки на оновленні меню для ДНЗ, а і на модернізації матеріально-технічної бази харчоблоків.
Відповідно до нового Порядку харчування, технології та рецептури страв були змінені, щоб акцентувати на низькій калорійності. Цього вимагають фізіологічні потреби дітей. Серед таких вимог — зменшена кількість солі, цукру та наявності наборів макро- і мікроелементів та вітамінів, яких потребує дитина щосезону. Нове меню буде чотиритижневим та жодна зі страв протягом місяця не повторюватиметься.
За інформацією пресслужби департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР
Читайте також: Черкащанина, який вбив товариша "по чарці", засудили
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram