“Смачну ідею поховали”: черкаський чиновник розкритикував унікальну українську устричну ферму (ФОТО)

25 липня 2021, 12:32

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігор Волошин та його дружина Марія вирішили подорожувати Україною. Цими вихідними вони поїхали у Коблево на унікальну устричну ферму. Проте ні обслуговуванням, ні локацією, ні поданням страв вони не лишилися задоволеними.

Поїздку на ферму він охарактеризував прислів'ям "Вміла готувати, та не вміла подавати".

- Цього вікенду ми подорожуємо Півднем. Зацікавилися добре розрекламованою Устричною фермою, яка називає себе унікальним туристичним об'єктом не лише в Україні, а й у всій Східній Європі. За дорогу до ферми ставлю "трійку" - рухатися потрібно від Одеси чи Миколаєва по автошляху Е58 (М14), згодом (у районі Коблева) повернути на село Виноградне. А далі розпочинається просто напрямок - жахлива польова дорога з ямами, підйомами на 45 градусів. В одному місці є місточок, через який нам пощастило проїхати без пригод, адже була суха погода, але є достатньо курйозів з цим переїздом. У дощову погоду сюди краще не їхати. Є й інший шлях через Бесарабку для великих автобусів, - згадує Ігор Волошин.

Водночас природою, яка оточувала подружжя дорогою до ферми, вони захопилися - Ігор Волошин зазначив, що вона заслуговує на "тверду п'ятірку" через неймовірні краєвиди вздовж Тилігульського лиману та Тилігульського регіонального ландшафтного парку.

Однак по приїзду він та Марія у самій фермі "розчарувалися".

- Ідея - чудова. Однак саму ферму ми так і не побачили. Кілька разів просили небезплатно місцевих працівників все показати, розказати, на що отримали відповідь, що ферма знаходиться в лимані на відстані 7 км і ще кілька сотень метрів углиб. На розрекламованій локації знаходиться кафешка в стилі "сам склепав", такі ж столики поряд. Насипана купа пустих мушель, старий човен біля них, туалети, декілька кіосків, оренда квадроциклів, наметове містечко, кайт-станція. Пляжу як такого немає, - розповідає Ігор Волошин.

Меню чиновник охарактеризував як "насичене і різноманітне, однак російськомовне".

- Дивним є те, що головний продукт, заради якого ми й приїхали, з усього переліку меню має лише одну позицію - "Устриця №3". До речі, в закладах харчування у курортних містах теж присутня лише одна позиція цієї ферми. Разом з тим у меню - устричне вино, плов з мідіями, устричний суп та інші блюда, приготовані на відкритому вогні зі свіжих продуктів. Щоправда, за серветками довелося ходити і випрошувати.У цілому сервіс слабкий. За устричну локацію - "трійка", за якість і смак продуктів - "п'ятірка", - виніс вердикт Ігор Волошин.

"Освітянин" наголосив, що якщо і їхати на устричну ферму - то лише на один раз.

- Природу навколо лиману можна побачити і прямуючи спеціально на цю ферму. А самі устриці можна спробувати в закладах харчування курортних міст Півдня. На фермі "Устриця #3" коштує 30 грн, в ресторанах - від 40 грн, - додав чиновник. - Замість висновків: якщо ви створюєте туристичну локацію, то робіть це на відмінно, адже класну і смачну ідею можна поховати.

Нагадаємо, раніше черкаський депутат оригінально повідомив про своє розлучення у соціальній мережі

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору