Що потрібно знати про підготовку до Великодня

25 квітня 2016, 14:05

Великодній-стіл-що-приготувати-на-Великдень

В останній тиждень перед Великоднем люди дотримуються найсуворішого посту.

Сьогодні починається останній тиждень перед святом Великодня, який ще називають Страсною седмицею.

Протягом цього тижня, раціон людей, які дотримуються посту, переважно складатиметься із сушених та квашених овочів, а також хліба та води. Адже за шість днів до Великодня, піст найбільш суворий, йдеться в сюжеті програми Сніданок з 1+1.

Окрім того, саме цього тижня варто наводити лад та активно готуватись до святкування Великодня та закінчення Великого посту. Так, на кожен день тижня є і традиційна робота.

Приміром сьогодні, в понеділок, господині найчастіше прибирають домівки та подвір'я.

У вівторок жінки займаються переважно пранням білизни, чищенням килимів та підготовкою святкового одягу.

В середу прийнято завершувати земельні роботи на присадибних ділянках. А ввечері починати замішувати тісто для випікання пасок та підготовкою фарб для крашанок.

У чистий, як кажуть в народі, четвер варто очищувати тіло. У цей день митися заведено на світанку, а дівчатам стригти волосся, щоб краще росло. В день найчастіше господині займаються випіканням пасок та фарбуванням крашанок.

П'ятницю, яку ще називають страсною, вважають одним із найсуворіших днів у тижні, адже саме в цей день варто взагалі відмовитись від їжі та веселощів.

Субота – це день, коли починаються найбільші приготування: поки жінки готують страви, чоловіки ладнають великодні кошики до церкви.

Із настанням неділі, після завершення церковного служіння, починається святкування Великодня.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору