12 осіб, з них 3 дитини з попереднім діагнозом «гостра харчова токсикоінфекція, середній ступінь важкості» госпіталізували упродовж 23-24 червня до Жашківської центральної районної лікарні.
Так, 22 червня, постраждалі брали участь у святкуванні дня народження у кафе «Центральне» ФОП Кравченко А.А. у селі Бузівка Жашківського району. Загалом там відпочивало 35 осіб.
Фахівцями Держпродспоживслужби області організовано проведення позапланової перевірки зазначеного закладу, з відбором проб питної води, готових страв, гігієнічних змивів для проведення лабораторних досліджень.
У ході перевірки виявлені грубі порушення санітарного законодавства, законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. Зокрема, заклад не зареєстрований як потужність оператора ринку, немає необхідних виробничих приміщень, відсутні умови для дотримання технології приготування та зберігання готових страв, миття столового та кухонного посуду, правил особистої гігієни персоналом, дезінфікуючі засоби, об’єкт не підключений до мереж водопостачання та каналізування, незадовільний санітарний стан виробничих приміщень, холодильного та технологічного обладнання, інвентарю, не пройдені профілактичні медичні огляди, гігієнічне навчання персоналом, відсутні супровідні документи на сировину, харчові продукти.
За результатами проведеної перевірки на адресу власника закладу направлено припис щодо усунення виявлених порушень, складено протокол про правопорушення у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.
За пропозицією Держпродспоживслужби Жашківського району суб’єктом господарювання тимчасово призупинено роботу закладу громадського харчування до завершення санітарно-епідеміологічного розслідування спалаху.
Про групове захворювання повідомлено Жашківське відділення поліції Уманського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, органи місцевої влади, ініційовано проведення засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС Жашківської районної державної адміністрації.
Комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів триває. Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.
За інформацією прес-служби ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області
Читайте також: За добу на Черкащині дві особи отруїлися грибами.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram