Новорічний стіл 2021: як черкащанам здешевити вартість, але не погіршити якість страв

31 грудня 2020, 16:51

фото тематичне

Культова страва новорічного столу — салат олів’є — за рік подорожчала на 7 грн. Тобто, якщо українська родина захоче приготувати два кілограми цієї смакоти, за це задоволення доведеться заплатити 152 грн. Середня вартість новорічного столу — 1538 гривень. Це щоби на столі були олів'є, кав'яр і шампанське.  

Як здешевити новорічне застілля — у матеріалі ТСН

1538 гривень — такий середній чек новорічного столу 2021 року. Невід'ємний і недешевий атрибут новорічного столу — салат олів'є. Найдорожчий інгредієнт у ньому — ковбаса. Але її можна замінити на м'ясо, наприклад, куряче філе. 

Здешевити олів'є можна і за допомогою майонезу. Заправку не купувати, а готувати власноруч. Рецепт простий: яйце, гірчиця, сіль та цукор. Достатньо повільно влити олію і збити.

Щоб зекономити на святкуванні, можна не витрачатися на нове вбрання. Рік Бика варто зустрічати у білих і бежевих кольорах, а також у сріблястих та металевих відтінках. 

Окрім того, новорічне застілля з мінімальними затратами важливо зробити не нудним.

Також можна засолити рибу, яка стане гідною заміною бутербродам з ікрою. Для цього потрібно придбати червону рибу, ретельно промити, просушити і натерти сіллю з цукром, залишивши на добу.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору