Напередодні Великодня черкащан попереджають, що безпечність продуктів ніхто не контролює

09 квітня 2015, 20:00

047604a34284891776a74d5013683695_M

Незабаром великодні свята, а там і поминальні дні, коли за столами збирається вся родина. Не за горами й «майські», з традиційними виїздами з їжею на природу, «на шашлики».

Лікар з гігієни харчування Черкаського міського управління головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області Петро Турик нагадує, що державний контроль за безпекою харчових продуктів відсутній, тож, купуючи їх, треба покладатись на свою пильність та уважність, пише Черкаський край.

— Внаслідок реформування Держсанепідслужби, а фактично – її ліквідації, нагляд за якістю та безпекою харчової продукції, умовами її реалізації в країні призупинено. З 20 вересня 2015 року набере чинність закон «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», яким покладено контроль та відповідальність за безпеку і якість продукції безпосередньо на власників виробничих і торгових підприємств. Обов’язковим буде впровадження ними міжнародної системи управління безпечності харчових продуктів НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point), але її запровадження передбачене до 2019 року. А як бути ці п’ять років? Щоб зберегти здоров’я, слід дотримуватися наступних елементарних правил — не купувати продукти на стихійних ринках, обминати продавця, який з одних вагів реалізує готову і сиру продукцію, оглядати, чи ціла упаковка, чи не минув термін реалізації й інше, — радить лікар.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору