Незабаром черкащани святкуватимуть одне з найважливіших християнських свят – Великдень. За традицією, в цей день ми збираємо великодній кошик і освячуємо продукти, які після цього з'являться на святковому столі. Тож які продукти треба покласти у великодній кошик, дізнався сайт in.ck.ua.
Головним атрибутом Великодня є смачна й ароматна паска. Щоб випекти паску власноруч за всіма правилами, господині доведеться провести на кухні декілька годин у ніч перед святом, а можливість і час на це є не завжди. Великодні хлібці за різноманітними рецептами можна придбати у супермаркетах.
Великодні писанки – важливий атрибут свята. Ними пригощають рідних і друзів. Фарбовані яйця – один із головних елементів великоднього кошика.
У Великдень завершується найдовший християнський піст, який триває цілих сім тижнів. Для тих, хто дотримувався Великого Посту, особливо важливо відповідально підійти до вибору м’ясних продуктів. На Великдень до кошика зазвичай кладуть шинку, ковбаси, можна покласти і страви з риби.
Під час святкування Великодня зазвичай п’ють кагор. Традиційний великодній напій має приємний аромат та особливий десертний смак. Помірне вживання такого вина перед їжею допомагає ослабленому постом організму краще адаптуватися до важких страв.
Святкування Великодня – одна з головних українських традицій, тож важливо провести цей день у колі рідних, а також обрати свіжі та якісні продукти для святкового столу.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram