Гастрономічний делікатес: на Черкащині почали вирощувати равликів (фото)

07 серпня 2019, 16:34

Гастрономічний делікатес: на Черкащині почали вирощувати равликів (фото)

Приватне підприємство «Регіон плюс», що на Катеринопільщині, торік розпочало новий вид діяльності – розведення равликів. На равликовій фермі в смт Єрки на цей час підростає маточне поголів’я справжнього Великого середземноморського равлика.

«М’ясо равлика – це справжній гастрономічний делікатес з ніжною структурою і з вишуканим тонким смаком, що складається з високоякісного і легкозасвоюваного білка, води і жирів», – розповідає директор підприємства Михайло Морозюк.

Равлики практично не хворіють та потребують мінімального догляду. У Європі цей бізнес жартома називають «для ледачих», адже за півроку равлик повністю виростає, набираючи вагу в 30-40 разів, а взимку спить. До того ж, равлик не здатний штучно набирати вагу (наприклад, за рахунок інтенсивного годування) – це важлива дієтична особливість.

Гастрономічний делікатес: на Черкащині почали вирощувати равликів (фото)

Равликівництво – новітнє для України, але галузь динамічно розвивається не тільки на внутрішньому ринку, але і працює на експорт.

Керівник підприємства зазначив, що особливість вирощування равликів передбачає, що потреба у додаткових працівниках має з’явитися у вересні – жовтні поточного року. Тому за допомогою в укомплектуванні кадрів планує звертатися до районної філії, адже співпраця з службою зайнятості триває не перший рік.

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА

Читайте також: Нові можливості для сільських підприємців.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору