Випічка з душею. Черкаські пекарі активно готуються до Великодніх свят. Життя заклопотаних господинь вони полегшуватимуть смачними пасками на продаж, інформує vikka.ua.
Дванадцять тон родзинок, п'ятнадцять тон цукру, десять тон маргарину, а ще тисячі яєць та тони борошна вищого ґатунку. Все разом це стане основою для пасхальної здоби. Її на Черкаському хлібокомбінаті вже традиційно випікають до свята. На радість всім заклопотаним господиням.
Людмила Олійник, начальник виробництва ТОВ "Черкасихліб": "У минулому році ми виготовили 92 тони пасхальних виробів, що становить 206 000 штук, якщо це поштучно перерахувати. В цьому році ми плануємо перевершити наші досягнення і сподіваюсь, що нам це вдасться".
У "Черкасихліб" зізнаються: свої паски вони печуть за традиційним рецептом вже кільканадцять років. За цей час, кажуть, встигли повністю завоювати прихильність черкащан.
Світлана Шевченко, головний технолог ТОВ "Черкасихліб": "В цьому році ми будемо випікати паски "Макарівські" вагою 250 грам і 500 грам. Ці паски прийшлися до вподоби, до смаку нашим покупцям і тому ми їх випускаємо за цією рецептурою уже протягом трьох останніх років".
Не залишили без уваги на "Черкасихліб" і найвибагливіших господинь. Для них за спеціальним італійським рецептом випікають особливі "Царські паски".
Світлана Шевченко, головний технолог ТОВ "Черкасихліб": "Ми використовуємо мармелад, цукати, шоколадну глазур, шоколадні пластівці для прикрас пасок".
Та смак пасхальної здоби, зізнаються на Черкаському хлібокомбінаті, залежить не тільки від високоякісних інгредієнтів.
Юлія Жиденко, інженер-технолог ТОВ "Черкасихліб": "Секрет приготування не тільки в інгредієнтах, які ми вкладаємо в сировину і які ми вкладаємо в паску, а також в тому, що ми підходимо до цього з хорошим настроєм, з ентузіазмом".
Аби пасхальна випічка радувала не тільки шлунок, а й душу, її відразу освячують.
Великодня випічка вже надійшла у продаж у торгові мережі не лише Черкас, а й області. Хоч найбільший ажіотаж продавці очікують напередодні свята.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram