Якщо традиційні салати і закуски вам трохи набридли, саме час замислитись над тим, що приготувати на Новий Рік чогось новенького. У цій збірці відомий шеф-кухар зібрав авторські інтерпретації традиційних рецептів, які мають абсолютно новий смак.
Що приготувати на новий рік: знайомі страви в новій інтерпретації
Іноді достатньо змінити один або два інгредієнти, щоб знайома страва отримала зовсім новий смак. Наприклад, фаршировані яйця з сиром брі.
Жовток і ніжна м’якоть сиру поєднуються якнайкраще і дають новий смак. Ви маєте це спробувати.
Тему закусок продовжимо смачним паштетом з тунця і оливок. Тут все ідеально просто і швидко. Не потрібно нічого варити або запікати.
- Мало який новорічний стіл обходиться без салату «шуба». Для мене ця страва така ж незбагненна, як і олів’є. Я просто не можу зрозуміти, чому вона стала такою культовую. Традиційний рецепт цього салату я вирішив змінити, додавши замість звичного оселедця запечену скумбрію і помінявши порядок укладання шарів, - каже Клопотенко.
Ще один культовий новорічний салат – салат з креветками і томатами. Дуже часто його роблять з додаванням авокадо, але Клопотенко приготував соус вінегрет з авокадо і заправив ним цей салат.
- У цьому меню я вирішив обійтися без м’яса навіть для основної страви і пропоную запекти коропа з фенхелем. Рецепт дуже простий по суті, але готова страва виглядає насправді святково. Щоб надати рибі неповторного смаку і аромату я запікав її з фенхелем. Ця універсальна формула підійде для приготування будь-якої іншої риби, - вважає кухар.
Коропа я рекомендую подати на подушці з тушкованої червоної капусти. Щоб гарнір не видався зовсім простим, варто додати до капусти подрібнених лісових горіхів задля аромату і структури.
На десерт для новорічного столу можна приготувати чізкейк з грейпфрутом. Причому часточки цитрусових потрібно попередньо карамелізувати, щоб вони стали м’якими. Якщо ж вам не до смаку грейпфрут через його терпкість, замініть його на апельсин і насолоджуйтеся ніжним молочно-цитрусовим смаком цього торта.
Відомий український шеф-кухар радить приготувати новорічний мандариновий лимонад з імбиром.
Якщо віддаєте перевагу більш міцним напоям, приготуйте домашню наливку на коньяку з вином і фруктами. Це ідеальний варіант для будь-якого святкового столу. Все що вам потрібно, так це змішати всі інгредієнти, струсити і поставити настоюватися. Всього якихось кілька тижнів і напій буде готовий.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram