Черкаські волонтерки, які сушать для бійців АТО ціле меню із різноманітних страв, нещодавно збільшили результативність проекту «Укропський сухпай» щонайменше на 60 %! Усе – завдяки одному з черкаських підприємців, який подарував дві саморобні сушильні шафи, продуктивність роботи яких виявилася навіть вищою за очікувану, інформує ГромЧе.
Однак робочі руки дівчатам нині ще більш потрібні. Про це волонтерка ініціативи «Наш батальйон» Катерина Дубрава написала на сторінці групи у Фейсбук.
«Дуже необхідна допомога небайдужих! Чистити, мити, терти, різати, сушити. На жаль, поки що процес роботи механізований слабо. Але наші кухонні кіборги тилу справляються дуже швидко та якісно! Та, на жаль, більшість волонтерів допомагають ввечері, а протягом дня доводиться працювати лише в дві пари рук. Будемо вдячні кожному, хто зможе виділити хоча б годину часу в день, і долучитися до організації повноцінного харчування наших бійців», – пише Катерина Дубрава.
Крім того волонтери міркують над тим, як механізувати подрібнення овочів та прискорити виробництво «Укропського сухпаю». Адже нині у розпорядженні дівчат – усього лиш один побутовий комбайн, потужності якого просто не вистачає.
«Волонтерам доводиться подрібнювати овочі вручну, а це втрата часу, оскільки сушильні прилади простоюють без діла, поки ми готуємо сировину», – відзначає Катерина.
Волонтери пояснюють, що насправді жоден побутовій електричний комбайн немає потрібних технічних можливостей аби впоратися з переробкою такої кількості овочів, тому для збільшення обсягів переробки необхідна професійна овочерізка.
«З доступних на нашому ринку приладів за продуктивністю роботи та співвідношенням ціна/якість, найкращим варіантом є італійська овочерізка Fimar TV 2500. Така красуня здатна подрібнити до 80 кг продуктів за годину», – пише волонтерка.
На сьогодні така диво-машина коштує більше 15 тисяч гривень. Однак третину суми волонтерки вже мають завдяки небайдужим партнерам. До збору решти суми закликають долучатися всіх небайдужих.
«Завдяки проекту «Укропський сухпай» ми, по-перше, економимо витрати на транспорт, оскільки при сушінні вага і об’єм овочів зменшується від 7 до 10 разів (тобто замість 7-10 машин з овочами, ми відправляємо одну з напівфабрикатом). По-друге, ми економимо воду, яка на передовій просто безцінна. Хлопці отримують готовій напівфабрикат, який не потрібно мити. Лише додати воду, згідно рецепту. По-третє, ми економимо час, адже на приготування борщу чи супу достатньо лише 20 хвилин після закипання води», – аргументує Катерина Дубрава.
Всі запитання та уточнення за телефонами:
(063) 227-96-14 або (097) 64-60-812 Катерина
Для всіх охочих допомогти – реквізити для збору коштів:
Б.Хмельницького, 52. Через косметичний салон “TianDe”.
Приватбанк 5168742015088317 Скічко В’ячеслав Павлович
PayPal: nashbat.ck@gmail.com
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram