Черкащина серед лідерів по зростанню вартості на курятину

10 лютого 2019, 15:27

Вартість курячого м'яса в Україні фактично зрівнялася з ціною більш дорогої свинини, перетнувши осінню позначку 2018 року в 100 грн за кілограм. За 2018 рік філе курятини подорожчало майже на 18% і коштує 105 грн за кілограм у середньому по країні. До регіонів, які лідирують в цьому показнику відноситься і Черкащина. Про це на своїй сторінці у facebook повідомив  генеральний директор у Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Зокрема на Черкащинаі  у 2017 р. філе курятини коштувало 86 грн, у 2018р – 105,9 грн. Що у відсотках становило 23% або 19,9 грн дорожче. Попереду Черкаської області лише Херсонщина де вартість м'яса курки зросла на 23 гривні.

Різниця вартості кілограма курятини між найдорожчим регіоном – Херсонщиною та найдешевшим – Дніпропетровщиною складає 14,6 гривень.

Черкащанка сказав:

Косюк зі своєю курятиною вийшов на закордонні ринки. В інтерв”ю він якось казав:”Не хочете-не купуйте.” Дивно, що виробляє курятину він в Каневі, тобто транспортні затрати найменші.А ціна на курку – найвища. Та чому тут дивуватися? У нас – один із найвищих тарифів на тепло (1449 без пдв у Черкасах і 1295- у Дніпрі, а Києві взагалі 1064!!)). Якась дискримінація жителів нашого міста!

Вгору