Вартість курячого м'яса в Україні фактично зрівнялася з ціною більш дорогої свинини, перетнувши осінню позначку 2018 року в 100 грн за кілограм. За 2018 рік філе курятини подорожчало майже на 18% і коштує 105 грн за кілограм у середньому по країні. До регіонів, які лідирують в цьому показнику відноситься і Черкащина. Про це на своїй сторінці у facebook повідомив генеральний директор у Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Зокрема на Черкащинаі у 2017 р. філе курятини коштувало 86 грн, у 2018р – 105,9 грн. Що у відсотках становило 23% або 19,9 грн дорожче. Попереду Черкаської області лише Херсонщина де вартість м'яса курки зросла на 23 гривні.
Різниця вартості кілограма курятини між найдорожчим регіоном – Херсонщиною та найдешевшим – Дніпропетровщиною складає 14,6 гривень.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram