На Черкащині борщ коштує 100, 7 гривень. Така ціна по Україні є середньою. А от найдорожчий борщ в Україні готують закарпатці, кияни та харків’яни.
Про це на своїй сторінці у "Фейсбук" повідомив голова української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Асоціація постачальників торговельних мереж традиційно порахувала в якому регіоні найдорожчий і найдешевший борщ за даними офіційної статистики. До класичного борщу ввійшли наступні інгредієнти: свинина – 600 г, картопля та буряк – по 500 г, капуста – 300 г, морква та цибуля – по 200 г, томатна паста – 3 столові ложки, вода питна – 3,5 - 4 літри, лавровий лист, сіль, перець – за смаком, сметана – 200 г.
Як виявилось, на початок березня 2019 року найдорожче зварити борщ у Закарпатській області. Там він обходиться в 109,1 грн. А найдешевший буде в Тернопільській області – 91,8 грн. Різниця у вартості складає 17грн, або 19%.
ТОП – 3 найдорожчих регіонів має такий вигляд: Закарпатська область – 109,1 грн, Київ – 105,7 грн і Харківська область – 105,1 грн.
А перша трійка найдешевших регіонів наступна: Тернопільщина – 91,8 грн, Львівщина – 95,8 грн, Волинь – 96,7 грн. Вартість м’яса – це ключовий показник вартості борщу по різних регіонах країни.
А між лідерами та аутсайдерами розташувались: Чернігівська область – 97,4грн, Рівненська – 97,9грн, Житомирська – 98грн, Дніпропетровська – 98,4грн, Вінницька – 99,3грн, Хмельницька – 99,5грн, Полтавська – 99,6грн, Івано-Франківська – 100грн, Запорізька – 100,2грн, Миколаївська – 100,3грн, Черкаська – 100,7грн, Херсонська – 101,4грн, Кропивницька – 101,9грн, Сумська – 102,0грн, Луганська – 102,5грн, Донецька – 102,7грн, Чернівецька – 102,8грн, Київська – 103грн, Одеська – 103,2грн.
Детальніше ціни на кожен вид продукту дивіться ТУТ.
Читайте також: Черкащина не потрапила в п’ятірку регіонів із найдорожчим бакалійним кошиком.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram