Черкащанин став одним із кращих у кулінарному чемпіонаті (фото)

10 червня 2016, 08:38

1

Бронзову медаль міжнародного чемпіонату з кулінарного і кондитерського мистецтва серед юніорів «BEST Cook FEST Junior –2016» отримав студент Державного навчального закладу «Черкаське вище професійне училище» Сергій Скиба.

1-3 червня вперше в Україні у місті Чернівці проводився Міжнародний чемпіонат з кулінарного і кондитерського мистецтва серед юніорів «BEST Cook FEST Junior –2016». Упродовж трьох днів понад 200 учасників у різних номінаціях готували обрану страву за визначений час.

5

У чемпіонаті взяли участь молоді фахівці з кулінарної та кондитерської майстерності віком до 25 років, студенти та учні профільних навчальних закладів, закладів професійно-технічної освіти, спеціалізованих шкіл з кулінарного і кондитерського мистецтва та іноземні гості – юні кулінари з 16 країн світу.

3

Сергій Скиба, учень ДНЗ «ЧВПУ» групи № 30, який навчається за професією «Кухар», кваліфікація 5 розряд, став бронзовим призером. Сергій виступав у номінації «С1. Вегетеріантські страви». Протягом 45 хвилин він приготував і сервірував вегетаріанську страву «Тофу фаршироване гарбузом на пюре із зеленого горошку з цибулею медовою та овочевим гарніром» на дві порції, окремо для кожної персони.

2

У цій номінації виступали представники Американської круїзної компанії «Princess Cruises», Сербії, Ізраїлю, а також студенти Чернівецького ТЕІ КНТЕУ, Одеської академії харчових технологій, учні Київського та Чернівецького вищих комерційних училищ, Харківського торгово-економічного коледжу КНТЕУ та інші.

Офіційні змагання організував «Український кулінарний союз», Київський національний торговельно-економічний університет, «Буковинська гільдія кулінарів».

Оцінювати страви та визначати найкращих юних кулінарів приїхали 12 професійних кухарів із Ісландії, Хорватії, Ізраїлю тощо.

4Конкурсанти в цей день творили кулінарні шедеври на тарілках, демонструючи знання, навички та уміння, здобуті на теренах навчальних закладів, а перемогли – найкращі, найдостойніші, найвправніші, найкреативніші. В перспективі переможців чекають на стажуванні за кордоном.

Конкурс «BEST Cook FEST Junior – 2016» показав, що випускників Черкаського вищого професыйного училища готують досвідчені, творчі, самовіддані своїй нелегкій праці викладачі та майстри виробничого навчання, що учні училища достойні представляти Україну на міжнародних конкурсах та чемпіонатах.

6 7

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору