Бронзову медаль міжнародного чемпіонату з кулінарного і кондитерського мистецтва серед юніорів «BEST Cook FEST Junior –2016» отримав студент Державного навчального закладу «Черкаське вище професійне училище» Сергій Скиба.
1-3 червня вперше в Україні у місті Чернівці проводився Міжнародний чемпіонат з кулінарного і кондитерського мистецтва серед юніорів «BEST Cook FEST Junior –2016». Упродовж трьох днів понад 200 учасників у різних номінаціях готували обрану страву за визначений час.
У чемпіонаті взяли участь молоді фахівці з кулінарної та кондитерської майстерності віком до 25 років, студенти та учні профільних навчальних закладів, закладів професійно-технічної освіти, спеціалізованих шкіл з кулінарного і кондитерського мистецтва та іноземні гості – юні кулінари з 16 країн світу.
Сергій Скиба, учень ДНЗ «ЧВПУ» групи № 30, який навчається за професією «Кухар», кваліфікація 5 розряд, став бронзовим призером. Сергій виступав у номінації «С1. Вегетеріантські страви». Протягом 45 хвилин він приготував і сервірував вегетаріанську страву «Тофу фаршироване гарбузом на пюре із зеленого горошку з цибулею медовою та овочевим гарніром» на дві порції, окремо для кожної персони.
У цій номінації виступали представники Американської круїзної компанії «Princess Cruises», Сербії, Ізраїлю, а також студенти Чернівецького ТЕІ КНТЕУ, Одеської академії харчових технологій, учні Київського та Чернівецького вищих комерційних училищ, Харківського торгово-економічного коледжу КНТЕУ та інші.
Офіційні змагання організував «Український кулінарний союз», Київський національний торговельно-економічний університет, «Буковинська гільдія кулінарів».
Оцінювати страви та визначати найкращих юних кулінарів приїхали 12 професійних кухарів із Ісландії, Хорватії, Ізраїлю тощо.
Конкурсанти в цей день творили кулінарні шедеври на тарілках, демонструючи знання, навички та уміння, здобуті на теренах навчальних закладів, а перемогли – найкращі, найдостойніші, найвправніші, найкреативніші. В перспективі переможців чекають на стажуванні за кордоном.
Конкурс «BEST Cook FEST Junior – 2016» показав, що випускників Черкаського вищого професыйного училища готують досвідчені, творчі, самовіддані своїй нелегкій праці викладачі та майстри виробничого навчання, що учні училища достойні представляти Україну на міжнародних конкурсах та чемпіонатах.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram