Із 6 серпня в Україні набуде чинності закон про маркування харчових продуктів, який, зокрема, зобов’яже виробників зазначати на пакуванні вміст алергенів. Про це повідомила експерт проекту "Вдосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні" Галина Котик під час прес-конференції в Києві, пише УНН.
- Закон вводить низку інновацій, які допоможуть споживачам зробити свідомий вибір. Тобто встановлені чіткі вимоги до шрифту, який має бути на пакуванні, встановлені чіткі вимоги до того, що мають зазначати алергени – вони повинні бути виділеними відповідним кольором. Також на пакуванні повинно бути зазначено, приміром, м'ясо було заморожене, чи розморожене. Закон набирає чинності 6 серпня 2019 року, - зазначила Котик.
За її словами, закон передбачає певні перехідні періоди для окремих положень, тож українське законодавство поступово буде переходити до європейських стандартів.
Водночас вона додала, що таким чином і споживачі отримають більшу захищеність, і оператори ринку отримають прозорі правила.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram