Агрохолдинг "МХП" планує відкрити навесні 2021 року департамент технології, якості та безпеки своєї харчової продукції для проведення досліджень і вивчення потреб клієнтів виробника курятини, - пише "Інтерфакс-Україна".
- Ми зможемо розробляти нові продукти для себе й інших компаній, вивчати смаки різних сегментів споживачів, проводити дегустації, збирати фокус-групи, тестувати пакувальні матеріали і ще багато чого, - зазначила дружина голови правління МХП Олена Косюк, яка очолює цей департамент.
Вона уточнила, що наразі в Україні такого центру ще немає, і раніше по такі дослідження доводилося звертатися за кордон. За її даними, центр створюватиме й удосконалюватиме нові продукти, які відповідають МХП за кулінарною концепцією.
- Архітектура наших фабрик наразі технологічно не підходить для роботи з кулінарними продуктами. Треба було або знайти підрядну організацію, або створити свою кулінарну платформу. R&D-центр стане таким місцем, - уточнила Косюк.
Як повідомлялося, МХП - найбільший виробник курятини в Україні. Виробляє також зернові, соняшникову олію, продукти м’ясопереробки. На європейський ринок агрохолдинг постачає охолоджені півтуші курей, які переробляють, зокрема, на його підприємствах у Нідерландах і Словаччині. У лютому 2019 року МХП завершив операцію з придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.
Засновником, мажоритарним акціонером і головою правління МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram