Міноборони хоче забрати територію дендропарку “Софіївка”

16 листопада 2016, 22:57
264100

Фото: Facebook / Олексій Василюк

Міністерство оборони через квартирно-експлуатаційний відділ м. Біла Церква хоче забрати 10 гектарів Національного дендрологічного парку "Софіївка" НАН України. Про це повідомив у Facebook заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

Відповідний позов за поданням військового прокурора внесений до господарського суду Черкаської області, інформує vikka.ua.

Так, земельна ділянка, яка раніше знаходилась у користуванні Міністерства оборони України, була надана у постійне користування дендропарку за рішенням Уманської міської ради від 15.09.2006р. № 4.12-4/5. За наступні 10 років працівники парку провели відновлення занедбаних земель на площі та створили фундуковий розсадник, де зібрано найбільшу на теренах України і Східної Європи колекцію фундука. Земельна ділянка обнесена парканом із залізобетонних плит, підведені мережі водопроводу, влаштовано крапельний полив, електропостачання на що було витрачено понад 2,5 млн. гривен бюджетних коштів.

973731

Фото: Facebook / Олексій Василюк

Проте Міноборони вирішило, що колись непотрібна їм ділянка знову необхідна для якихось цілей.

"Не маючи жодних юридичних підстав повернути ділянку, Міноборони пробує відібрати її силоміць, через суд", – заявив Олексій Василюк.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору