У скільки черкащанам обійдеться український бургер із салом

19 лютого 2019, 18:25

У скільки черкащанам обійдеться український бургер із салом

Сало це продукт, який звичайним назвати не можна: у ньому знаходяться абсолютно всі незамінні кислоти й жири, які необхідні нашому організму для нормального функціонування. Особливо корисні кислоти, що містяться в салі - це лінолева і арахідонова кислоти, які запобігають інфаркту та відповідають за обмін холестерину.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбук" повідомив генеральний директор у Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Для того, щоб приготувати Український бургер із салом, потрібні такі інгредієнти:

Житній хліб – 500г. У січні 2018 року – 7,7 грн, рік по тому – 9,3 грн. Індекс зростання +21%.

Сало – 250 г. На початку 2018 року – 18 грн, у 2019 році – 19,2 грн. Ціна зросла на 6%.

Олія соняшникова – 100 мл. Січень 2018 року – 3,4 грн, січень 2019 року – 3,5 грн. Купуємо на 3% дорожче.

Часник – 30 г. У 2018 році – 1,8 грн, у 2019 році  – 1,7 грн. Вартість зменшилась на 5%.

Кріп – 20 г. Початок 2018 року – 2,4 грн, у січні 2019 року – 2,9 грн. Зростання за рік відбулось на 21%.

У січні 2018 року для приготування 8-10 українських салбургерів, тобто грінок із салом, ми витратили 33,3грн, а за рік – 36,6грн. А це на 10% дорожче.

Читайте також: у Черкаській області ціна на сало зросла на 5,9 гривень. У грудні 2017р – 60,7грн, наприкінці 2018р – 66,6грн, що на 10%, або на 5,9грн, дорожче.

Вгору