«Уманська кухня» поєднала журналістику, мистецтво кухаря і політику

01 лютого 2014, 15:05

Чоловіки і жінки, політики та спортсмени, студенти і навіть… школярі, стали героями телепередачі «Уманська кухня» на телеканалі «Умань». Відзнявши тридцятий «ювілейний» випуск, колектив телеканалу поділився секретами, повідомляє "Вечірня Умань".

Керівник проекту та ведуча «Уманської кухні» Надія Захарченко розповідає, що років десять тому, твердо вирішила: «Якщо не стану журналістом, то буду поваром». Її мрія здійснилася, тепер вона поєднує разом ці дві професії.

- Перед телекамерами готувати не важко, - говорить Надія Захарченко. - В нас їх задіяно чотири, ми намагаємося в них не дивитися. Люди, які потраплять під приціл камер перші 5 хвилин хвилюються, але потім все проходить. Переважно знімаємо декілька програм відразу. Тож людину, яка дуже хвилюється ми знімаємо другою, щоб вона звикла до телекамер.

На «Уманські кухні» чого тільки вже не готували: і кавказькі страви, і грузинські, і навіть страви для йогів.

– Було б цікаво ще приготувати, наприклад, суші (сама вдома ніколи не робила), або сациві (тому що люблю кавказську і грузинську кухню), - говорить Надія. — Цікаво було б спробувати приготувати щось зовсім незвичне – жаб’ячі лапки чи щось на зразок цього.

Кожний учасник боїться, що страва вийде не дуже смачна. Проте такого ще не ставалося.

- Найбільше запам’ятався ефір, коли в гостях була Світлана Цивань із своєю внучкою Анютою. Під час зйомок дівчинка дуже втомилась і взагалі вийшла з кадру. А наприкінці передачі знову прийшла і дуже зраділа подарункам, - розповідає Надія.

Учасники самі вибирають рецепти по яких будуть готувати. Буває таке, що вони вперше готують ту чи іншу страву саме на нашій кухні.

Відбирають на проект рецепти максимально прості та доступні. Щоб кожний уманчанин міг приготувати страву вдома.

- Єдиний критерій при відборі рецептів - це час, - говорить Надія. - На приготування страви має йти не більше 2 годин. Зйомки проходять в другій половині дня, тож є обмеження в часі.

- Ідея створити кулінарну передачу в нас виникла давно, роки 2-3 тому – розповідає директор «ТК Умань» Олександр Солоп. – Довго готувалися до першого випуску. Придбали чимало нового технічного обладнання та світла спеціально для «Уманської кухні».

Зйомки проходять в приміщенні управління праці та соціального захисту населення, на кухні реабілітаційного центру.

– Ми хочемо показати кожного героя нашої програми перш за все, як людину, - продовжує Олександр Солоп. – Розпитуємо про його захоплення, вподобання, сім’ю, друзів. Як правило, дуже мало говоримо про роботу.

– Надалі ми плануємо зробити власну стаціонару студію та продовжувати знімати передачу, - говорить Олександр Солоп. - Ми раді бачити кожного на нашій кухні. Тож запрошуємо уманчан стати героями нашого проекту.

Для тощо щоб стати учасником «Уманської кухні» потрібно надіслати анкету на адресу uman_kuhnya@mail.ru із розповіддю про себе та рецептом, який хочете приготувати. Або зателефонувати за номером 3-10-65.

Виходить передача кожної суботи та неділі о 9.00 на «ТК Умань». Також переглянути відео можна в онлайн трансляції на сайті телеканалу

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору