Продовольчі ціни в області зросли на 17 %

11 січня 2018, 16:44

Індекс споживчих цін (індекс інфляції) у січні–листопаді 2017 р. по Черкаській області становив 113,3 % (у січні–листопаді 2016 р. – 111,5 %), пише "Діловий регіон" із посиланням на ГУ статистики в Черкаській області.

Продукти харчування та безалкогольні напої подорожчали на 17,3 %. Найбільше (на 53,1 % і 44,2 %) зросли ціни на сало та фрукти.

На 30,8–8,2 % стали дорожчими овочі, м’ясо та м’ясопродукти, рис, молоко та молочні продукти, хліб, масло, яйця, маргарин, макаронні вироби.

Водночас суттєво (на 25,9 %) подешевшали гречані крупи.

 

Вгору