У виробництві тваринницької продукції Черкаська область входить в десятку лідерів. Зокрема за обсягом виробництва м'яса в Україні займає друге місце, молока - восьме, яєць - дев'яте, інформує Головне Управління статистики в Черкаській області.
Господарствами всіх категорій реалізовано на забій 426,7 тис. т худоби та птиці, що на 4% менше порівняно з 2016р., вироблено 507,4 тис.т молока (на 2% менше) та 641,3 млн.шт яєць (на 14% більше). Частка господарств населення у загальному виробництві цих продуктів тваринництва у 2017 р. складала відповідно 10%, 41% та 42%.
Станом на 1 січня 2018р. кількість великої рогатої худоби у господарствах усіх категорій порівняно з 1 січня 2017р. скоротилась на 3% і становила 170,4 тис.голів, корів – на 4% (80,1 тис.голів), свиней – на 8% (354 тис.голів), овець і кіз – на 6% (29,3 тис.голів), а поголів’я птиці дещо зросло (становить 24,4 млн.голів).
У господарствах населення утримувалося 31% загальної чисельності поголів’я великої рогатої худоби, у тому числі 43% корів, 45% свиней, 89% овець і кіз, 19% птиці всіх видів.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram