Найкращий бармен України працює в Черкасах

30 травня 2017, 23:45

Максим Зубенко працює барменом у ресторані "Faro del porto", у професії – понад 8 років. Хлопець бере активну участь у всеукраїнських чемпіонатах. Цьогоріч серед 40 претендентів Максим став першим, виборовши звання "Найкращого бармена України", пише "in.ck.ua".

Професія бармена зацікавила хлопця можливістю спілкуватися з різними людьми. Цей фах не такий простий, як може здаватися на перший погляд. Бармену треба знайти підхід до кожного відвідувача, а також опанувати базу коктейлів, аби орієнтуватися у дозуваннях, готуючи напій.

Професіоналізм бармена оцінюють за рівнем флейрингу. Для Максима це улюблена справа. Хлопець запевняє: справжній гуру жонглювання використовує більше ніж два предмети. А все, до чого торкається бармен, має обертатися.

Існує два види флейрингу: показовий та робочий. У показовому має бути не більше 50 мл рідини, у цьому випадку бармен виконує максимально складні трюки. Такими вміннями він може дивувати публіку на різноманітних бармен-шоу. Робочий флейринг бармен виконує безпосередньо під час приготування коктейлів із наповненими алкоголем пляшками. Ситуація складніша, адже повну дорогого алкоголю пляшку нелегко обертати.
- Я розбив понад тонну скляних пляшок. Звісно, спочатку тренувався з пластиковими, але для якісного результату потрібні реальні умови, кожен раз нова практика. Для ефективних тренувань я зробив такий собі зал з барною стійкою, підлогу застелив гумою, по боках встановив м’який поролон. Мене так захоплює бармен-шоу, що одного разу тренувався 9 годин поспіль. Нині намагаюся щодня відточувати різноманітні маніпуляції з пляшками. Коли вдається якийсь складний момент – уявляю реакцію людей, їхні емоції, усмішки, - розповідає бармен Максим Зубенко.

Для черкащанина не достатньо бути просто барменом, хлопець – активний учасник всеукраїнських змагань. Це дає йому можливість самореалізуватися, адже обов’язковою вимогою для участі в змаганнях є приготування авторського коктейлю. Максим придумав чимало коктейлів, останній – "Яблучний Санді". В його основі ірландський віскі, яблучний сироп із запечених яблук. Попри невелику кількість компонентів, саме за цей напій бармен отримав найбільшу кількість балів на всеукраїнському чемпіонаті.

Фото надав герой публікації.

Вгору