Черкащанин щодня планує готувати 10 тис. порцій борщу

11 грудня 2014, 08:45

2702

Черкаський волонтер Андрій Бортник збирається до Різдва втілити у життя свій новий волонтерський проект - запустити лінію з виробництва сушених борщів, в кількості 10 000 порцій щоденно.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

- Спілкуючись з бійцями під час крайньої поїздки в АТО, я був вражений, наскількі до душі їм прийшлись сухі борщі, супи та набори сухофруктів, що виготовляються і передаються волонтерами з кулінарних сотень різних міст та волонтерського об'єднання "наш батальйон" з Черкас. Справді смачно, швидко готується в польових умовах, довготривалий термін зберігання, легкість в доставці та логістиці. Дякували виробникам і просили привозити ще, і чим більше. Але побутові сушарки та ручна нарізка не дозволяють вийти на масовий випуск. Тому два тижні тому поставив собі амбітну мету: до Різдва запустити лінію з випуску сухих борщів та іншої сушеної продукції, що здатна щоденно годувати свіжим борщем велику кількість бійців, скажімо 10 тисяч порцій щоденно, - зазначає Андрій Бортник.

1896752_802570229808904_5106281195010764633_n

Фото: зі сторінки Андрія Бортника у Фейсбук

За його словами, при розмірі порції в 400 грам та вмісті овочів в 40% щоденно повинно перероблятись 1600 кг свіжих овочів. На реалізацію цього проекту волонтер збирається витратити річний прибуток фірми "Черкаське спеціалізоване управління n. 525", генеральним директором якої він є.

10653596_802569999808927_3030505787258195869_n

Фото: зі сторінки Андрія Бортника у Фейсбук

- Для реалізації волонтерського проету розпочали перепланування приміщень,
замовили промислову сушарку, що здатна висушувати 2 тони продукції на добу та обладнання, для автоматизації інших операцій. Сьогодні отримали першу поставку - професійну овочерізка фірми Robot Couper, Франція. Скромна машинка здатна натерти, нарізати чи пошаткувати 700 кілограм овочів на годину, - повідомив волонтер.

Андрій Бортник звертається до усіх волонтерів та фахівців-технологів харчового виробництва, які бажають допомогти, долучитися до проекту (потрібна допомога у митті, дочищанні овочів після овочечистки, різанні, сушці, вакуумуванні та упаковуванні).

- Робота на громадських засадах, але комфортні умови праці, чай, каву та радушну компанію - обіцяємо. Орієнтовний початок роботи- січень місяць 2015 року.
Якщо - хтось теж бачить себе в реалізації цього проекту- ласкаво просимо до співпраці, - наголосив волонтер.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору