Черкащанка розповіла секрети успішного приготування до Великодня

28 квітня 2016, 22:00

Великий піст завершується страсним тижнем. Окрім нього, на господинь чекає ще одне випробування – підготовка великоднього кошика та святкового столу.

Як успішно впоратися із приготуваннями, знає господиня із Червоної Слободи своїми секретами вона поділилась із журналістами ЧСН.

Так уже тридцять років у господі Ольги Юрченко починається субота перед Великоднем. За кілька днів господиня готує традиційні крашанки. Для цього вона застосовує лише природні барвники – лушпиння цибулі. Каже, це безпечно й отриманий колір яскравий та оригінальний, -жодна штучна фарба не дасть такого гармонійного ефекту.

Майбутні крашанки перед фарбуванням Ольга Іванівна ретельно миє холодною водою – так ліпше барвник візьметься. Саме лушпиння замочує та трішки проварює. Минуло сім хвилин – і сонячні крашанки готові.

Яйця для крашанок Ольга Іванівна заготовляє у власному господарстві протягом місяця. Їх має бути до сотні – щоб усім вистачило.

Поділилася жінка і секретами приготування смачної паски – додає до тіста пряжене молоко. А замішує усе у величезній макітрі, яку купили на входини до нової хати 30 років тому.

Як зазначають священики, важливо у поспіху не забути про традиції та значення самого свята для християн. Під час страсного тижня вони мають ревно постити, молилися, та не забувати про чуйне ставлення до ближнього. До святкової трапези треба готуватися духовно.

Що ж до наповнення власне великоднього кошика, воно – традиційне.

Дозволити собі ще щось зайве з продуктів у кошику чи на столі більшості черкащанам не дадуть і високі ціни. Хоча, як запевняють фахівці, – вони від початку року – стабільні. Незначне підвищення може викликати хіба що передсвятковий ажіотаж.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору