Черкащанам розповіли про харчову цінність риби

11 лютого 2016, 16:11

1448005578_un6h

Фахівці в області харчування стверджують, що рибний стіл корисніше м'ясного. Особливо велику користь приносить чергування в раціоні харчування м'яса риби та м'яса тварин. Завдяки високій харчовій і біологічній цінності, смаковим якостям, рибу необхідно широко застосовувати у повсякденному раціоні, а також у дитячому і дієтичному харчуванні.

Риба належить до числа найважливіших джерел жирних кислот омега-3 і вітаміну D, що відомі своїм корисним впливом на стан здоров’я людини. Ці та деякі інші наявні в рибі поживні речовини вважаються життєво необхідними для людського організму. Тим часом, відчуваючи потребу у названих речовинах, організм не в змозі виробляти їх самостійно.

Рибні продукти володіють не тільки високою харчовою цінністю, дієтичними властивостями, але і сприяють зміцненню здоров'я, профілактиці захворювань і підвищенню працездатності людини.

Споживання риби корисно для серця, тому що жирні кислоти омега-3 морського походження сприяють венозному і артеріальному кровообігу. Таким чином, вживання в їжу риби сприяє профілактиці інфаркту міокарда.

Користь риби для мозку людини пояснюється тим, що жирні кислоти омега-3 сприяють встановленню зв’язків між клітинами мозку. Це допомагає уникати депресивних станів і полегшує процес пізнання нового.

Для кісткової системи людини риба потрібна як джерело вітаміну D, який сприяє розвитку і зміцненню кісткових тканин.

Вживання риби в чистому вигляді корисніше, ніж прийом препаратів у вигляді капсул, оскільки максимальний ефект від жирних кислот омега-3 досягається при засвоєнні у поєднанні з іншими важливими поживними речовинами, що містяться у рибі.

Крім того, активне споживання риби зміцнює імунний захист організму і покращує обмін речовин, одночасно знижуючи ризик виникнення онкологічних захворювань і діабету.

Правильна дієта додає здоровий вигляд шкірі та волоссю. Результати ряду досліджень свідчать про те, що споживання риби допомагає клітинам шкіри краще утримувати вологу і, отже, позитивно впливати на її загальний стан.

Рибні продукти можуть задовольняти потреби нашого організму в основних мінеральних речовинах, серед яких в рибі переважають фосфор, калій, кальцій, натрій, магній, сірка і хлор, в невеликих кількостях виявлено залізо, мідь, марганець, кобальт, цинк, молібден, йод, бром , фтор і інші елементи. І нарешті, в рибі міститься багато необхідні людині вітаміни.

Величезний асортимент страв з риби і морепродуктів здатний задовольнити смак найвишуканіших гурманів. Риба чудово піддається різним видам кулінарної обробки, її можна вживати в холодному і гарячому вигляді, вона добре поєднується з різними гарнірами.

За інформацією прес-служби Черкасирибоохорони

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору