“Санітарку” з Черкас успішно випробували в зоні АТО

04 грудня 2016, 14:22

945727

Санітарний автомобіль "Богдан-2251", вироблений на потужностях автозаводу в Черкасах, успішно пройшов випробування в районі проведення Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться у звіті, складеному представниками Збройних сил України та Міністерства оборони України, який було направлено заступнику Міністра оборони України, повідомляє прес-служба корпорації.

892717

Військові медики оцінювали автомобіль як на предмет технічних характеристик, так і у відповідності та зручності санітарного відділення. У звіті зокрема зазначено, що санітарний автомобіль випробовувався дорогами загального користування на швидкостях, близьких до максимальних, а також експлуатувався безпосередньо в районі проведення АТО по розбитих ґрунтових дорогах в умовах сезонного бездоріжжя. В результаті випробувань автівку визнали придатною для виконання завдань у військових умовах та евакуації поранених і хворих.

Нагадаємо, раніше Державний науково-випробувальний центр Збройних сил Міністерства оборони України завершив випробування санітарного автомобіля та рекомендував Міноборони закупити автівки для потреб військових.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору