У Черкасах активно будують таунхауси

24 вересня 2016, 13:40

474275

У Черкасах з’являється новий для українського ринку нерухомості тип житла – таунхауси. Наразі у місті з’явилося два таких квартали, а невдовзі зведуть і третій – елітний. Містяни таким оселям дивуються. Для українського менталітету будинок без великого подвір’я та городу річ малофункціональна. Ті ж, хто наважився стати власником такого житла європейського зразка, висловлюють протилежну думку.

Переваги та недоліки квартир, що будують на землі, з’ясовував сайт vikka.ua.

Розмір невеликого черкаського таунхаусу без гаража – 60-70 квадратних метрів, з гаражем – 127 квадратів. Додатково до самої забудови йде до 2,5 сотки прибудинкової території.

За словами представника забудовника Олександра Задніпряного, при використанні сучасних енергозберігаючих технологій такі заміські квартири дуже вигідне житло.

"Ми використовуємо гібридну систему будівництва та трифазні лічильники. До речі, система опалення – на електриці. Це надійніше та економніше за газ. Для утеплення даху взяли екопіну. Це дороговартісний канадський утеплювач, який мінімізує тепловтрати. Йому не страшні грибок та пліснява. Коштує відповідно – майже у сім разів дорожче, ніж мінеральна вата, що розповсюджена в українському будівництві. На облаштування стін взяли SIP-панелі, які зберігають температуру у приміщенні. Їм не треба стільки часу для нагрівання, як кам’яним стінам. Це теж канадський досвід. А фундамент залізобетонний, як заведено в Україні", – пояснив він.

Представник забудовника повідомив, що наразі ними зведено 20 таких будинків. Їх будівництво тривало півроку. Всього у комплексі заплановано поставити 35 таких осель. Територія кварталу 60 соток. Тут заплановано встановити дитячий майданчик та невеличкий сквер із лавками. Але, незважаючи на всі зручності, це житло не вважається елітним і розраховане для середнього класу. У Черкасах його здебільшого купують молоді сім’ї.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору