«Черкаські діти мають велике бажання навчатися», — іноземні учасники проекту «Go Сamp»

20 червня 2016, 19:30

банер

Волонтери з різних країн світу, які беруть участь у проекті «Go Сamp», завітали до Черкас, щоб поділитися своїми враженнями та здобутками у спілкуванні зі школярами Черкащини, повідомляє "Вичерпно".

Мета проекту, який вже другий рік реалізовується в нашому регіоні, не тільки покращити знання іноземної мови, зокрема англійської, але і більше дізнатися про культури інших країн і показати красу своєї.

Існує на Черкащині і декілька мовних таборів із вивчення німецької та французької мов.

Участь у проекті цього року взяло 9 волонтерів з Туреччини, Сербії, Індії, Великобританії, Мексики та Австралії — носіїв мови та тих, для кого ця мова є другою рідною, а також студенти Вінницького педагогічного університету.

- Найголовніше те, що це було не тільки для міських, але і для сільських шкіл. Для дітей були створені умови такої собі віртуальної інтеграції для обміну культурами і якомога більшого використання іноземної мови, — розповіла методист іноземних мов Черкаського інституту післядипломної освіти Тетяна Пахомова.

Не заважає навчанню і те, що іноземні волонтери абсолютно не володіють українською мовою, адже на сьогоднішній день процес навчання і в Україні є безперекладним.

— Навчальні заклади Черкащини беруть участь у міжнародних проектах, започаткованих Британською радою в Україні — «Global», «Global Camps», — розповів у ході зустрічі голова ОДА Юрій Ткаченко. — Ті заклади, а їх у нас 9, які найкраще себе проявили, уже найближчим часом навчатимуть інших.

Також ми долучилися до ініціативи Міністерства освіти і науки щодо нового формату пришкільних таборів з поглибленого вивчення англійської мови, саме до програми «Go Сamp» і бачимо тут велику перспективу. Адже основна мета для нас — показати як легко і цікаво вивчати англійську мову. Враженнями не тільки про знання і бажання вивчати нашими дітьми англійської мови, але і про саму країну поділилися іноземні волонтери.

- Найперше враження — це багато зелені, яка оточує тебе, адже Індія страждає від екологічної катастрофи. — поділився студент із Індії Мітаншу Ша, що працював у Родниківській школі Уманського району.

А от вчитель англійської мови із Сербії Івана Іванц відмітили велике бажання черкаських учнів вивчати мову, пізнавати щось нове для себе. Про доброзичливе і привітне ставлення, з яким зустріли іноземку, відзначила Габріела Алігера, яка у рідній Мексиці опановує професію ортопеда: «В українців унікальна натура. Я тільки приїхала, а діти вже мені зробили вітальні листівки. Я відчула себе як вдома, тому у мене є велике бажання повернутися».

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору