На День закоханих у Катеринополі перестріляли безпритульних собак

18 лютого 2016, 14:39

18022016124036

У соцмережах з'явилась інформація, що на Катеринопільщині провели неоголошений відстріл безпритульних тварин. Справді, напередодні приходу весни бродячі собаки активізувалися. Вже не раз були помічені їхні «шлюбні» зграї, що неминуче призводять до збільшення кількості безпритульних цуценят, інформує Містечко над Тікичем.

За словами очевидців, почалося усе це ще наприкінці минулого місяця у Єрках. Стрілянина не залишилась непоміченою і небайдужі до цього жорстокого дійства, зокрема, «боротьби зі сказом», навіть трохи пофотографували «мисливців». В надії, що оговтаються. Та їм, видно, сподобалось кровопролиття братів наших менших.…

За уточненою інформацією, аналогічне криваве дійство відбулось у неділю, 14 лютого, після базару, у День святого Валентина. Вважають, що так місцева влада привітала всіх закоханих. Переконують, що повбивали в основному «ручних» собак, яких люди підгодовували і дуже любили.

Катеринопільчанка Тетяна Івашкевич, яка не один рік опікується долею нещасних безпритульних тварин, написала на своїй сторінці у Фейсбук: «14 лютого на Валентинів день посеред білого дня, нехтуючи повністю законодавством України і всіма моральними та етичними принципами, у Катеринопільському районі вчинили акт вандалізму, розстрілявши на очах у дітей і жінок багатьох безпритульних, але абсолютно здорових тварин. Аргументація стара – боротьба зі сказом. От тільки сказ давно уже пора лікувати нашим можновладцям. Замість того, щоб гратися у санкції, не закуповувати вакцину в Росії, жорстоко й цинічно знищують нещасних звірят. Отже, купувати газ, нафту у Росії можна, а вакцину від сказу – ні! Ганьба вашим санкціям і вашим діям. Бог усе бачить. А тим, хто підтримує подібні акції, хочу нагадати, що зараз лютує грип, теж невиліковний, тож дивіться, щоб невдовзі не почали відстрілювати нас усіх. Прошу друзів зробити максимальний репост. Країна має знати своїх «героїв». Хай Бог не забуде наші сльози і кров невинних жертв».

Цей пост не залишився непоміченим у соціальній мережі Фейсбук. Користувачі коментують так:

«Також не купують вакцину і для дітей, наприклад БЦЖ, тобто вона є за 1000 грн в приватних клініках, але вже 2 роки дітям ії не дають в пологовому будинку, як це було раніше, хоча вона безкоштовна, а лікарі кажуть лише: «це вакцина з Росії, зараз не закуповують її...».

«Колись перед Євро-2012 по багатьох євроканалах показали сюжет про ганебне відстрілювання бездомних собак у Києві - підготовка, так би мовити, до зустрічі іноземних гостей. Було соромно і сумно... Звичайно, для бездушного і безголового місцевого керівництва притулок для бідних тварин - це щось із сфери фантастики».

«На кожну сільську бібліотеку, на кожен сільський музей та на кожен клуб, які фактично існують тільки на папері, виділяється приблизно по 50 тисяч гривень. В одному селі, кажуть, пошту ремонтують, роблять теплу підлогу за новітніми технологіями – видовбують гейзери. Кошторис цієї забави – 60 тисяч доларів! Там працює дві поштарки, кожна на півставки… Та й на пошті вони не сидять, бо в них робота – пресу та пенсію розносити… На всі ці гроші можна побудувати суперпритулок, провести супервакцинацію і суперстерилізацію, ще й зарплату співробітникам дати таку, як у Європі. Але що тоді красти?»

«Містечко» спробувало розібратися в обставинах весняної зачистки безпритульних собак. Найбільше їх оселяється на районному ринку. Проте базарні підприємці говорять, що ніби-то й не чули ніяких пострілів. Стосовно відстрілу собак закидають докір зовсім не мисливцям, а місцевому загону самооборони. Керівник цього формування Михайло Онуфрієнко неприємно здивований подібним звинуваченням.

- До мене якось звернулися працівники базару з проханням організувати відстріл бродячих собак. Та я запропонував звернутися з письмовою заявою до селищної ради, яка повинна доручити цю роботу мисливцям, - переконує Михайло Васильович.

Невже пости у соцмережах висмоктані з пальця? Зрештою, керівництво ринку таки призналося:

- Собак нема. Їх вистріляли в неділю. На базарі вони не потрібні. Приходить одна Жулька, але то з податкової.

Ніде правди діти, жителі містечка нерідко самі хапаються за зброю і відстрілюють нещасних собак. Тут ще треба розібратися, кого вражає «сказ» частіше: тварин чи людей.

 

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору