Образ нареченої: черкаські тренди у весільному вбранні

19 липня 2015, 13:00

1

Яке весільне вбрання обирають черкаські наречені, які тенденції підтримують, що нині є більш актуальним – практичність чи помпезність, пише in.ck.ua.

Весільна сукня – найголовніша частина образу нареченої. Саме їй дівчата приділяють найбільше уваги, з дитинства бачать у мріях. Не дарма в світовій моді весільні сукні посідають особливу нішу, нові тренди з’являються щосезону, аби наречені могли дивувати й чарувати в цей особливий день.

Один із найпопулярніших фасонів весільних суконь цього року

Один із найпопулярніших фасонів весільних суконь цього року

Традиційність з елементами креативу

Побутує думка, що весільні сукні зазвичай вирізняються консервативністю: традиційний білий колір, максимальна довжина, періодично змінюються тільки фасони. Однак сучасні модні тенденції дають можливості нареченим експериментувати і вигадувати нові варіації свого святкового образу.

Фасон "рибка" в різних варіаціях актуальний в запитах черкаських наречених

Фасон "рибка" в різних варіаціях актуальний в запитах черкаських наречених

- Останнім часом цікавляться сукнями з незвичайною, особливо помпезною нижньою частиною. Багато дівчат просять повторити модель із довгим шлейфом і спідницею в пишні квіти.

Ще один популярний фасон для цьогорічного літа й осені, абсолютна протилежність попереднього – силует "рибка", але не з традиційним "заниженням", а від стегна. Все частішими стають замовлення на сукні з акцентом яскравого, контрастного кольору, найчастіше це бант чи пояс. Також дівчата обирають моделі не традиційної довжини, а більш комфортні короткі сукні, - розповідає дизайнер студії стилю Олена Мурзак.

Кольорові елементи на весільних сукнях замовляють ті, хто планує весілля в певній кольоровій гамі

Кольорові елементи на весільних сукнях замовляють ті, хто планує весілля в певній кольоровій гамі

Основний колір незмінний – білий. Хоча шампань та бежевий черкащанки обирають теж досить часто. А от кольорові весільні сукні, які останнім часом набрали популярності в світі, в Черкасах поки що не актуальні. Корсет, декорований різними способами у фасоні без рукавів, залишається модним уже декілька років. Хоча все частіше наречені обирають мереживо на спині чи рукавах.

Нестандартні фасони стають все більш популярними в сучасних наречених

Нестандартні фасони стають все більш популярними в сучасних наречених

Пишні спідниці з каркасами остаточно втратили актуальність, поступившись місцем більш простим і комфортним фасонам.

Національний колорит

Мода на автентичний одяг набула популярності і у весільному дрес-коді. Все більше черкаських пар обирають весілля у національному стилі, тому замість пишних білих суконь у святковий день черкащанки одягають вишиванки.

Весільні сукні в національному стилі можуть мати стильний і сучасний вигляд

Весільні сукні в національному стилі можуть мати стильний і сучасний вигляд

В салоні-магазині "Українська вишивка" кажуть, що попит на весільні вишиванки є, хоча багато людей вважає їх ціну зависокою – від 1700 грн і більше за сукню. Вартість варіюється залежно від обраної тканини, моделі, складності орнаменту. Вони більш практичні, на відміну від пишної білої сукні, їх можна одягати потім ще не раз. Вишиванки обирають як із готових моделей, так і з ексклюзивних, під індивідуальне замовлення, часто надаючи перевагу більш сучасним варіантам із вишивкою. Чоловікам добирають сорочки з таким же орнаментом чи в тій же кольоровій гамі.

- У мене з дитинства була мрія про весілля в українському стилі. Коли почали готуватися до свята, то більше схилялися до європейського стилю. Оскільки наші почуття зародилися на вінчанні друзів, для мене важливо було хоча б повінчатися в національному одязі. Чоловік сказав, що не проти.

Почала обирати сукню, проте вони були всі або стандартні, або навпаки занадто яскраві, а ще – дуже дорогі. Тому я шила сукню для вінчання на замовлення. Модель обрала за рекомендацією швачки. Вінчання планували провести скромно, але коли розповіли родичам і друзям про те, що проводитимемо церемонію в національному стилі, ідея так сподобалася, що майже всі гості прийшли у національному одязі, - каже Анастасія Гришакова, яка обрала сукню в національному стилі.

В якості весільних суконь черкащанки все частіше обирають вишиванки різних кольорів

В якості весільних суконь черкащанки все частіше обирають вишиванки різних кольорів

Найпоширеніші кольори вишивки – поєднання чорного і червоного в традиційних для Середньої Наддніпрянщини орнаментах. Найпопулярніші кольори суконь – білий та молочний (колір невибіленого льону). Ті ж орнаменти й на весільних рушниках. Майстри вишивки впевнені, що це добрий знак, адже вишиванки не просто стають трендом, а повертають молодят до правічних весільних традицій, нехай поки що тільки в одязі.

Обираючи вишивані весільні сукні, черкащанки звертаються й до більш сучасних дизайнерських моделей: в "Українській вишивці" купували вбрання для нареченої синього, джинсового, червоного і навіть жовтого кольору. Тому експериментувати можна навіть на українському весіллі.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору