Черкащанин створив багатофункціональну пічку-«буржуйку» для військових (відео)

26 листопада 2014, 08:13

Черкаський підприємець Станіслав Сахно, щоб зігріти військових на сході України, сконструював багатофункціональну пічку-«буржуйку». З її допомогою можна робити кілька справ одразу. На спеціальній «сковорідці» смажити чи варити їжу, в окремому «казані» кип’ятити чай чи воду для купання, а на поручнях сушити речі. Якщо ж покласти на «буржуйку» каміння та накрити її наметом, пічка перетвориться у польову лазню.

Водночас таку «буржуйку» нескладно транспортувати, говорить винахідник. Навіть під час роботи її можна легко переносити з одного місця в інше.

Як розповів Радіо Свобода Станіслав Сахно, «буржуйку» він змайстрував з кількох використаних газових балонів. Один із них слугує основою для пічки, інший, перерізаний навпіл, став 20-літровим бойлером для нагріву води. Винахідник упевнений, що пічку можна палити не лише дровами, а й вугіллям.

Собівартість такої пічки становить понад 800 гривень. Наразі черкаські волонтери шукають кошти, щоб профінансувати виготовлення ще кількох таких «буржуйок». Перша ж пічка поїде до військових на Донбас на початку грудня.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору